Din guide till taktillbehör

Ett tak är inte bara ett tak utan ett system för att skydda huset under taket. Går du i planer på att bygga nytt eller ska du renovera taket på ett befintligt hus kan du ha stor nytta av att veta vad som behövs för att få ett säkert och funktionellt tak. Eller driver du möjligtvis ett takföretag? I den här guiden ska vi på Taklagret beskriva vad som finns för att bygga det bästa taket men även ge tips om vart du kan vända dig med frågor och få goda råd.

Klimatet i Dalarnas län

Klimatet i Dalarnas län är inte särskilt vänligt mot våra tak. Sprickor i takpannorna kan samla vatten och vid minusgrader uppkommer frostsprängningar och pannan går sönder. Då är det viktigt att underlaget är av högsta kvalitet och tätt så att vatten inte tränger in i huset. 

Vanliga takpannor

  • Betongpannor
  • Lertegelpannor


Betongpannor är det vanligaste valet, betongpannor är tåliga och håller länge men de är tunga och kräver ett kraftigt och stabilt tak att lägga dem på.

Ett något lättare alternativ är den traditionella lertegelpannan. Ett tak med lertegelpannor ger karaktär åt ditt hus, särskilt om det är ett rött trähus. Vill du att ditt hus ska bibehålla sin karaktär efter en takomläggning ska du nog välja tegelpannor igen om huset har haft det förut. Det finns i och för sig betongpannor som nästan ser likadana ut som lertegelpannor men då måste takkonstruktionen klara tyngden av betongpannorna. Du kan få råd och tips genom att kontakta oss - vi hjälper dig.

Taklagret är en komplett takleverantör

Vi har det fördelaktigt att ha paketering och leverans efter kundens behov och verksamhet. Det blir troligen billigare än att köpa på olika håll. Vi erbjuder framtagning av kundspecifika kalkyler och orderunderlag för smidigare beställning till våra kunder. 

Välkommen att kontakt oss på Taklagret via formuläret på hemsidan.

Kom i kontakt med oss på Taklagret

Vill du ha kostnadsfri rådgivning kring ditt projekt eller har du frågor om våra produkter, som exempelvis takpapp, betongpannor eller takplåt? Varmt välkommen att fylla i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!