Vårt sortiment av takprodukter

Det finns många faktorer att ta hänsyn till när man väljer tak. Men generellt vill våra kunder ha ett ändamålsenlig och prisvärd leverantör av tak. Valet av takbeklädnad spelar också oerhört stor roll för husets utseende. Därför blir valet av material något som upplevs minst lika viktigt som själva takläggningen i sig. De har alla sina olika för- och nackdelar att ta hänsyn till.

Taklagret har ett brett sortiment av tegel och betong

Lertegel är en klassiker som de flesta gillar, särskilt då de har väldigt lång livstid. Taket får ett levande utseende med lertegel och åldras fint. Om det läggs rätt och underhålls, håller taket länge och takbeläggningen är en bra investering för fastigheten. Men tegel är även något mer kostsamt, både att lägga och köpa in. 


De avsevärt billigare betongpannorna är nu för tiden vanligare än lerteglet. Utöver att pannornas inköpskostnad är lägre, är de också enklare att lägga. Därutöver finns betongpannorna i många olika slag och utseenden, vilket medför att de passar en mängd olika hustyper – nya som gamla. Dock är hållbarheten hos betongtak normalt inte lika lång som för lertegel. Du har inte heller någon levande yta på betongtak vilket är fallet med lertegel.

Takprodukter - plåt och papp

Plåttaken är hållbara och lite dyrare i pris men de kommer även med många fördelar. Utöver att de är enkla att lägga passar plåttaken till en mängd olika varianter av takkonstruktioner tack vare den låga vikten. Plåttak kan också se ut på många olika sätt, och kan även efterlikna klassiska tegelpannor i skepnad av plåtpannor. Det är ytterligare en anledning till att fundera på plåt som alternativ till taket.

En annan aspekt på plåttak är att ljud från regndroppars slag mot plåten eller snöras kan störa en del, medan andra njuter av ljudet. För den som vill finns möjlighet att lägga till ett snörasskydd som kombineras och monteras med plåttaket. Ett viktigt material när det handlar om takläggning är papp och där har vi ett gediget utbud av varianter som står pall under flera års tid.

Kontakta oss på Taklagret

Tänk och välj utifrån både funktion och estetiska preferenser när det kommer till takprodukter. Konstruktion och användningsområde spelar en stor del i valet. Kontakta oss gärna via formulären här på hemsidan för att boka in ett hembesök där vi tittar närmare på det specifika fallet. Vi lämnar gärna prisuppgifter och delar mer information om vad du ska välja för tak till ditt permanenta hus, garage eller uthus.

Kom i kontakt med oss på Taklagret

Vill du ha kostnadsfri rådgivning kring ditt projekt eller har du frågor om våra produkter, som exempelvis takpapp, betongpannor eller takplåt? Varmt välkommen att fylla i formuläret nedan för att komma i kontakt med oss!